Laatste week
Door: Crista
Blijf op de hoogte en volg Crista
14 September 2011 | Nederland, Nijkerk
De laatste 3 weken, waarin ik weer bij mijn ouders woon, zouden erg rustig zijn, zodat ik uitgebreid afscheid kon nemen en de laatste voorbereidingen kon treffen. Dat liep alleen wat anders, zodat het nog steeds een chaotische toestand is. Problemen die ineens opduiken, met name door onduidelijkheden en tegenstrijdige gegevens. Een greep uit mijn huidige bezigheden:
- De Kever moet nog klaar. Dat is al bijna het geval, nog een paar laatste dingetjes. Vorige week een proefrit gemaakt in Duitsland, Luxemburg en België. Beviel prima. Stuurbekrachtiging is praktisch in haarspeldbochten, dus ik ga iets langzamer, maar haarspeldbochten bestaan toch nauwelijks in Noorwegen. En motorisch doet hij het netjes, dus heb niets te klagen.
- Ineens dook een probleem op qua planning, omdat ik pas een persoonsnummer zou aanvragen als ik daar was, omdat ik dan persoonlijk langs kan gaan en ik nu nog geen ondertekend arbeidscontract heb. Dat nummer blijk ik alleen al nodig te hebben voor het afsluiten van een verzekering van mijn auto, die ik weer nodig heb om hem te importeren, wat ik heel kort na aankomst moet doen, omdat mijn nummerborden verlopen een aantal dagen na vertrek. Dus nu ben ik aan het proberen om zonder ondertekend contract een persoonsnummer te krijgen, het is nog even de vraag of dat lukt. Verder ligt de gemeente ineens dwars, door hele andere dingen te vertellen dan ze eerder deden. Zo roepen ze nu ineens dat ik, zo gauw ik bij het loket langs ga om mijn emigratie aan te geven, ook alle recht op verzekering onmiddellijk verlies. Dat klopt niet met wat eerder gezegd werd. En ik moet uittreksels hebben die ik nu ineens niet hier kan aanvragen enzo. Gelukkig kan een deel wel via de mail geregeld, maar het levert wel extra moeilijkheden op.
- Mijn studie is niet helemaal volgens planning gelopen. Ik zou nu mijn diploma hebben, maar ik heb een tentamen niet gehaald en kom daardoor net 7 punten te kort. Uiteindelijk een oplossing gevonden door een extra opdracht te gaan doen (= 200 studie-uren), maar dat is iets wat je alleen bij hoge uitzondering mag doen. Wat betekent dat de examencommissie toestemming moet geven, die heb ik gelukkig inmiddels. Maar daarna volgt een overleg met de directeur, waarvan ik deze week ineens hoorde dat ik daarvoor echt bij de directeur langs moet. Komende maandag dus nog even naar Leeuwarden op en neer... En hopen dat ik in het vervolg van dat toestemmingsverhaal geen bezoekjes meer hoef te brengen, want ik vertrek gewoon. Komende maanden ben ik dus naast mijn werk nog bezig met mijn studie. Op zich ook wel prima, omdat ik zelf een opdracht mag kiezen en uitvoeren. Kan haast niet fout gaan.
Daarnaast alle standaarddingen van inpakken, spullen uitzoeken en afscheid nemen. En proberen af en toe nog wat tijd te vinden om uit te hijgen en tot rust te komen.
De reis is inmiddels vrijwel helemaal gepland en geboekt. Alleen de laatste dag ervan nog niet. Ik vertrek dinsdagochtend vroeg richting Frederikshavn, Denemarken. 's Nachts overnacht ik in een hotelcomplex vlak bij Frederikshavn, de volgende ochtend stap ik op de boot naar Oslo. Daar arriveer ik begin van de avond, reis ik een stuk en overnacht ik ergens boven Oslo (dat moet ik nog uitzoeken en boeken). De volgende ochtend (donderdagochtend) zal ik dan verder reizen naar Kopperå, waar ik halverwege de avond aan zal komen. 3 volle dagen reizen dus, maar na alle restauraties is mijn Kever me zo vertrouwd geworden dat ik dat eigenlijk wel prima vind. En tussendoor een dag op de boot, dus moet dinsdag en donderdag wel beiden zo'n 900 kilometer rijden, maar woensdag hoef ik helemaal niets te doen.
Dus ik kan nog niet zeggen dat ik er helemaal klaar voor ben, maar in mijn hoofd al wel. Nog een krappe week, en dan zal alles veranderen.